ریزش مژه اتفاقی ناخوشایند است که نباید آن را تنها یک مشکل زیبایی تلقی کرد. مژه های بلند و پرپشت علاوه بر زیبایی چشم ها از ورود مواد زائد و بروز برخی عفونت ها جلوگیری می کند. ریزش مژه اگر بین 1 تا 5 مژه در روز باشد طبیعی است، اما در غیر این صورت ارزش بررسی دقیق تری را دارد. روشهایی برای جلوگیری از ریزش مژه و ابرو وجود دارد که در این مقاله این روش های را مورد بررسی قرار می دهیم.
رشد مژه ها و ابروها
مژه ها مانند مو رشد می کنند و امکان ریزش آنها وجود دارد. مژه ها به دلایل مختلف می ریزند. اگر تعداد مژه ها به طور طبیعی کاهش یابد (1 تا 5 مژه در روز)، نگران نباشید، زیرا در یک چرخه طبیعی که معمولا هر 6 تا 10 هفته یکبار انجام می شود، مژه های جدید جایگزین می شوند. اما اگر ریزش و نازک شدن مژه ها سریعتر اتفاق بیفتد، می توان آن را پیامد وجود مشکل اساسی در چشم یا سایر قسمت های بدن دانست. با ما همراه باشید تا در این مطلب در سایت پرشین بیوتی شما را با علت ریزش مژه، عوامل موثر و راهکارهای درمانی آشنا کنیم.
روند رشد مژه و ابرو به چه صورت است؟
فولیکول های مو یک چرخه رشد طبیعی دارند. در این روش موهایی که به سن بلوغ رسیده اند از ریشه جدا شده و با موهای جوان جایگزین می شوند. به این ترتیب چشمان شما همیشه مژه هایی جوان و شاداب خواهند داشت. روند رشد چشم از سه مرحله طبیعی عبور می کند:
فاز آناژن: رشد مژه در مرحله آناژن شروع می شود و معمولاً بین 4 تا 10 هفته طول می کشد. در این دوره رشد مژه ها بسیار کند است و تقریباً 0.12 تا 0.14 میلی متر بلند می شوند.
فاز کاتاژن: این فاز به فاز مخرب معروف است. چشم ها در مرحله کاتاژن رشد می کنند، اما به دلیل کمبود مواد مغذی، فولیکول از بین می رود.
فاز تلوژن: این مرحله دوره استراحت مژه ها است. چرخه زندگی طبیعی مژه ها حدود یک سال است که برای افراد مختلف می توان آن را متفاوت در نظر گرفت.
در صورتیکه این چرخه طبیعی رشد مو در هر سه فاز قطع شود و فاصله زمانی زیادی بین ریزش و رشد مو بگذرد، باید نگران مشکل ریزش مو باشید. در این موارد بهتر است از راه حل های درمانی آن بپردازید.
همچنین اکستنشن مژه یکی از روش هایی است که برخی از خانم ها برای پوشاندن کم پشتی مژه ها و یا زیبا تر نشان دادن چشم ها از آن استفاده می کنند، بهترین مرکز اکستنشن مژه در تهران به ارائه خدماتی نظیر اکستنشن مژه با بهترین متریال روز دنیا پرداخته است. در ادمه همراه ما باشید تا بیشتر با روش ها درمانی کم پشتی مژه آشنا شویم .
6 علت ریزش مژه چیست؟
دلایل ریزش مژه متفاوت است، اما بسیاری از مردم فکر می کنند که علت اصلی استفاده از محصولات مراقبت از چشم است. اگر این محصولات بی کیفیت باشند، خطر آسیب چشم و ریزش مو افزایش می یابد. اما علت ریزش مو تنها به این عامل بستگی ندارد. در ادامه به بررسی علل ریزش مژه از زوایای مختلف می پردازیم.
- از ریمل مدام استفاده می کنید مژه های می ریزند: بسیاری از مطالعات نشان داده اند که اکثر خانم ها به دلیل استفاده از محصولات بی کیفیت یا لوازم آرایشی، مژه های خود را از دست می دهند. این حالت ماداروز نامیده می شود. در واقع ریمل ضد آب را باید به عنوان یک عامل موثر در ریزش مژه در نظر گرفت. این مشکل می تواند با ناباروری و ریزش مژه در برخی از زنان همراه باشد. از طرفی وقتی ریمل شما ضد آب نیست، برای برداشتن آن به مواد شیمیایی و فشار بیشتری نیاز دارید که باعث ریزش و نازک شدن مژه هایتان می شود.
- تحمل استرس در ریزش مژه موثر است: همانطور که استرس بر بسیاری از عملکردهای بدن تأثیر می گذارد، باعث ریزش مژه نیز می شود. بدن با تحمل استرس و تنش های عصبی، تولید انرژی را تغییر می دهد که منجر به تغییراتی در ترشح هورمون کورتیزول می شود. این هورمون حالات عصبی، جنگ و گریز را کنترل می کند و در صورت تغییر در میزان ترشح آن، کنترل لازم از بین می رود. این نوسانات ناشی از استرس می تواند باعث ریزش و نازک شدن مژه ها شود.
- تریکوتیلومانیا تاگال: یکی دیگر از دلایل ریزش مژه، وضعیت عاطفی فرد است. تریکوتیلومانیا، همچنین به عنوان اختلال کمبود توجه و بیش فعالی شناخته می شود، وضعیتی است که در آن بیمار می خواهد مو، مژه یا ابرو را کند. این بیماران موها یا مژه های خود را از ریشه جدا می کنند و امکان برداشتن مقدار زیادی در مدت زمان کوتاه زیاد است. این عارضه در کودکان و نوجوانان به ویژه در سنین بلوغ بیشتر رخ می دهد. با درمان می توان این عارضه را متوقف کرد، اما برخی افراد این کار را انجام می دهند تا حتی در بزرگسالی به مژه ها و پوست سر خود آسیب برسانند.
- غده تیروئید: کم کاری یا کم کاری غده تیروئید می تواند باعث پوسته پوسته شدن، خشکی و افتادگی پلک ها شود. افرادی که تیروئید پرکار دارند، لکه های طاسی را روی پوست سر، ابروها و پلک ها تجربه می کنند که به نوبه خود منجر به ریزش مو در این ناحیه می شود.
- آلوپسی: آلوپسی یک بیماری شناخته شده در زمینه سیستم ایمنی است و با ریزش مو در قسمت های مختلف بدن همراه است. سلول های ایمنی به فولیکول مو حمله کرده و باعث آسیب آن می شوند. این بیماری به طور کلی غیر قابل درمان است اما با درمان های پزشکی قابل کنترل است.
- داروها: استفاده نادرست از برخی داروها می تواند باعث ریزش مژه، صورت و مو شود. بنابراین از مصرف داروهای بدون نسخه خودداری کنید و در صورت مشاهده عوارض حتما با پزشک مشورت کنید.
آشنایی با مواد تقویت کننده مژه
پس از شناسایی علت ریزش مو و از بین بردن آنها، می توانید با کمک تکنیک های تقویت مژه باعث رشد سریع آن ها شوید. اگر مژه های شما ناشی از بیماری خاصی نیست، می توان رشد آنها را از طریق رژیم غذایی مناسب تقویت کرد. در ادامه جدول تغذیه تقویت مژه را بهتر بشناسید:
- بیوتین: کراتین در بدن از بیوتین تولید می شود. کراتین ماده اصلی رشد مو است و کمبود آن باعث نازک شدن و ریزش مژه ها می شود. بنابراین مطمئن شوید که با خوردن گل کلم، آجیل، پیاز، کلم بروکلی و غلات کامل، بیوتین کافی در بدن خود دریافت می کنید.
- آهن: کمبود آهن در رژیم غذایی می تواند به رشد مژه ها در مرحله استراحت کمک کند. بنابراین وجود آهن در بدن را باید یکی از عوامل اصلی تقویت مژه دانست. لوبیا، مرغ، سبزیجات با برگ تیره، غلات کامل، میوه های خشک سرشار از آهن هستند.
- مولتی ویتامین: پیروی از یک رژیم غذایی مناسب با مصرف مولتی ویتامین تکمیل می شود. در برخی موارد، غذاها نمی توانند ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین کنند.
- پروتئین: موجود در این غذاها یکی دیگر از تقویت کننده های مژه است. بخش اصلی ساختار مو از پروتئین تشکیل شده است و برای رشد بهتر مژه ها به رژیم غذایی غنی از پروتئین نیاز دارید. پروتئین کافی اسیدهای آمینه ضروری برای تولید کراتین را تامین می کند. در این صورت مژه ها ضعیف و کوچک نمی شوند.
- نیاسین: نیاسین یکی از مهم ترین ویتامین ها برای رشد مژه است، زیرا گردش خون را در فولیکول های مو بهبود می بخشد. این ویتامین در غذاهایی مانند ماهی، لوبیا سبز، مرغ، گوشت گاو، آووکادو و بادام زمینی به وفور یافت می شود.
درمان های خانگی برای ریزش ابرو
بهترین راه برای درمان ریزش مژه، شناسایی و توقف علل آن در اسرع وقت است. پس از آن می توانید از درمان های خانگی برای ریزش مژه کمک بگیرید. درمان ریزش مژه با داروهای خانگی بسیار آسان و در اکثر موارد در دسترس است.
- ماساژ دادن: ماساژ ملایم چشم و پلک یکی از ساده ترین درمان های خانگی برای از بین بردن مژه است. با این کار که به هیچ چیز آسیب نمی رساند به خون رسانی به مژه ها کمک می کنید. بنابراین ماساژ چشم را می توان روشی بسیار مفید در درمان ریزش و بلندی مژه دانست.
- چای سبز: گذاشتن چای سبز کیسه ای روی پلک ها باعث افزایش طول مو و جلوگیری از ریزش آنها به دلیل وجود فلاونوئیدها و پلی فنول ها می شود. از طرفی این کار باعث رفع خستگی و آرامش چشم ها می شود.
- روغن کرچک: این روغن یکی از موثرترین روغن ها در درمان ریزش مژه است. همچنین استفاده از آن به رشد مژه های شما کمک می کند. چند قطره روغن کرچک که با روغن نارگیل مخلوط شده و در شب ماساژ داده شود به مرور زمان از ریزش آن ها جلوگیری می کند. فراموش نکنید که هنگام صبح که از خواب بیدار می شوید، اثرات روغن کرچک را از چشمان خود پاک کنید.
- روغن ویتامین E: این روغن یکی از ترفندهای کاربردی در درمان خانگی ریزش مو است. برای استفاده کافیست کپسول ویتامین E را باز کنید سپس روغن استخراج شده را روی مژه ها ماساژ دهید. این کار علاوه بر جلوگیری از ریزش مو باعث تقویت و افزایش طول آن می شود.
- روغن زیتون: روغن زیتون حاوی اسیدهای چرب مفید است که می تواند یک درمان خانگی بسیار موثر برای ریزش مژه باشد. ماساژ مژه ها با روغن زیتون رطوبت کافی را فراهم می کند و فولیکول مژه را تقویت می کند.
عواملی که باعث ریزش ابرو و مژه می شود؟
عوامل مختلفی می توانند باعث شل شدن و نازک شدن ابروها شوند. مهمترین چیز این است که هر جا آسیب دیدگی مژه دیدید بلافاصله از علت ریزش را پیشگیری یا از بین ببرید. در ادامه با برخی از روشهایی برای جلوگیری از ریزش مژه و ابرو آشنا خواهید شد:
- هنگام پاک کردن آرایش چشم، پلک ها را فشار ندهید.
- قبل از رفتن به رختخواب آرایش را از روی پلک های خود پاک کنید.
- قبل از استفاده از لوازم آرایشی برای مژه، از کیفیت آنها اطمینان حاصل کنید.
- از مرطوب کننده های خیلی قوی دور چشم استفاده نکنید.
- سبزیجات، مواد مغذی مانند میوه ها و پروتئین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
روشهایی برای جلوگیری از ریزش مژه و ابرو
تقویت مو با مواد گیاهی: استفاده از ترکیبات گیاهی یکی از قدیمی ترین و مقرون به صرفه ترین روش های تقویت و کاهش ریزش مو است. گیاهان موثری مانند عصاره رزماری، آلوئه ورا و سیر نه تنها ریشه مو را تقویت می کند بلکه به تدریج سلامت کلی مو را بهبود می بخشد و درخشندگی آن را افزایش می دهد. این گیاه با خواص طبیعی خود به روند مراقبت از مو کمک می کند و کاربرد موضعی آن در حفظ زیبایی مو قابل اعتمادتر است.
مزوتراپی جدید برای مو: مزوتراپی یک روش جدید برای تحریک رشد مو است که شامل افزودن محلول تقویت کننده به لایه های میانی پوست سر است. این روش میتواند به رشد مجدد مو در افرادی که از بیماریهای خاصی رنج نمیبرند و شرایط آنها ذکر نشده است کمک کند. برای مراقبت از سلامت انسان، توجه به محدودیت های استفاده از مزوتراپی مهم است.
تقویت مو با روش پی آر پی: روش پی آر پی یکی از روش های جدیدتر و کم تهاجمی برای درمان ریزش مو و تقویت فولیکول ها می باشد. این روش شامل کشیدن خون، پردازش آن و تزریق مجدد خون غنی از پلاکت به پوست سر است. پی آر پی مخصوصاً برای ریزش موی آندروژنیک مناسب است و می تواند آن را بهبود بخشد.
مصرف منظم ویتامین ها و مواد معدنی: برای حفظ سلامت و مبارزه با ریزش مو ضروری است. ویتامین های B، C، D و مواد معدنی مانند آهن و روی برای رشد و تغذیه مو ضروری هستند. استفاده از مکمل های غذایی و شامپوهای حاوی این مواد مغذی می تواند به تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو کمک کند.
ابروها و مژه ها را با محصولات خاص زیبا کنید: کاربرد ویژه مژه و اکستنشن مژه موجود در قالب محلول ها، روغن ها، سرم ها، ژل ها و کرم ها به حفظ و تقویت فولیکول ها کمک می کند. این محصولات با ترکیب موثر خود نه تنها ریزش مو را متوقف می کنند، بلکه به افزایش ضخامت مژه ها و ابروها به شکل طبیعی کمک می کنند.
کلام پایانی
ریزش مژه بخشی طبیعی از روند رشد است. با افتادن هر نوار، مژه های جدید دوباره رشد می کنند و چشمان شما را شاداب تر می کنند. اما اگر ریزش بسیار شدید و غیرطبیعی است، باید با پزشک مشورت کنید تا علت آن را بیابید یا با درمان های خانگی مژه ها را تقویت کنید. بنابراین در این مقاله دلایل، راه حل های درمانی و روشهایی برای جلوگیری از ریزش مژه و ابرو را به شما گفته ایم. شما نیز می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.